2 C
Sarajevo
26.04.2024

Vučić: Srbija je mala da bi zapovijedala Bijeloj kući, ali će zaštititi nacionalne interese

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će razgovor delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, 27. juna, biti racionalan i pragmatičan.

Vučić je rekao da ne zna šta će biti tema razgovora u Vašingtonu, koje je sazvao specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel (Richard Grenell), kao i da još nije poznat sastav delegacije Srbije.

– Ne očekujem ništa spektakularno, očekujem racionalne i praktične razgovore – izjavio je novinarima Vučić.

- OGLAS -

On je naveo da je Srbija mala da bi zapovijedala Bijeloj kući, ali da je dovoljno velika da kaže šta su njeni nacionalni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti.

Vučić je, povodom stavova Prištine o nastavku i ishodu dijaloga sa Beogradom koje prenose tamošnji mediji, rekao da je svih pet uslova premijera Kosova Avdulaha Hotija neprihvatljivo za Srbiju.

On je poručio da ni Hoti, ni predsjednik Kosova Hašim Tači ne trebaju da dolaze na pregovore o Kosovu i Metohiji ako je to albanska platforma.

Vučić je napomenuo da Priština sa takvim stavovima ne može da promijeni stav Srbije o Kosovu i Metohiji.

On je ocijenio da je užasno to što manastiru Visoki Dečani nisu vraćena 24 hektara zemlje uprkos svim sudskim presudama, te podsjetio da su to osudili i Stejt department i svi u svijetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA