11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

BBI i Općina Centar nastavljaju sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća

Ovom je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici općine Centar.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po izuzetno povoljnim uslovima, u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3%.

-Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja bit će do 300.000 KM, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte i objekte od posebnog značaja za Općinu Centar, visina finansiranja može biti i viša. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravani iznosi finansiranja do 100.000 KM, uz rokove otplate od 12 do 36 mjeseci, kazao je Bukvić.

- OGLAS -

Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbijedila sredstva u iznosu do 6,2 miliona KM, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100 hiljada KM, a svi detalji o uslovima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu.

-Općina Centar u saradnji s BBI Bankom već treću godinu zaredom na ovaj način želi podržati privredne subjekte koji posluju na području općine Centar, olakšati im poslovanje i povećati nivo zaposlenosti, istakao je Ajnadžić.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnicama BBI banke ili putem e-maila: linijaopcinacentar@bbi.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA