10 C
Sarajevo
23.04.2024

Drama kod Banjaluke: Vozilom sletio u Vrbas

Predsjednik Ronilačkog kluba “Buk” Boris Trninić rekao je da je sinoć u 23 časa dobio poziv iz Vatrogasne brigade Banjaluka da je vozilo sletjelo sa puta na dionici Banjaluka-Jajce, nizvodno od Hidroelektrane “Bočac dva” u mjestu Bijeli buk, te da je jedna osoba uspjela da izađe iz automobila i ispliva na desnu obalu Vrbasa.

Trninić je naveo i da je policija locirala osobu koja je tražila pomoć, te da je interventna ekipa ronilaca stigla na mjesto događaja oko ponoći.

“Uspjeli smo preći na desnu obalu Vrbasa, lice je bilo preplašeno i promrzlo i, prema našoj procjeni, imalo je teže povrede, i to glave i donjeg ekstremiteta, ali je bilo pri svjesti”, rekao je on.

- OGLAS -

Trninić je naveo da je akcija evakuacije sa desne na lijevu obalu rijeke Vrbas trajala oko pola časa, te da je povrijeđeni vozilom Hitne pomoći transportovan za Banjaluku.

On je istakao da je akciju evakuacije izvršila dobro uigrana ekipa ronilaca, naglasivši da su akcije spasavanja noću vrlo rizične, javlja N1.

“Dva ronioca-spasioca – Aleksandar Naumović i Branislav Rađević bili su u vodi, a ja sam vodio cijelu opraciju. Imali smo podršku pripadnika Vatrogasne brigade Banjaluka, poslije su nam se priključili i momci iz Gorske službe spasavanja iz Banjaluke“, rekao je Trninić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA