15 C
Sarajevo
28.03.2024

Vlada RS-a: Novo Vijeće ministara BiH da određuje pravce razvoja

Time bi se, kako je saopćeno, omogućilo da novo Vijeće ministara, u saradnji s nadležnim institucijama u BiH, determiniše pravce razvoja, „budući da nije primjereno da u determinisanju pravaca učestvuje Vijeće ministara u tehničkom mandatu“.

Nakon razmatranja informacije o procesu programiranja godišnjih paketa IPA 2 za 2019. i 2020. godinu, iz Vlade je saopćeno da su, svjesni značaja finansijske podrške Evropske unije procesu evropskih integracija, pozvali Vijeće ministara, Direkciju za evropske integracije BiH i druge institucije na nivou BiH da dosljedno primjenjuju sistem koordinacije procesa evropskih integracija u BiH.

Traže i da hitno preduzmu sve neophodne mjere kako bi se proces izrade akcionih dokumenata IPA 2 za 2019. i 2020. godinu realizovao u skladu s principima i pravilima usaglašenog i od strane svih nivoa vlasti zvanično verifikovanog sistema koordinacije.

- OGLAS -

-Svako odlaganje primjene sistema koordinacije procesa evropskih integracija na proces programiranja onemogućuje uspješno pridruživanje BiH Evropskoj uniji, te prijeti da onemogući da finansijska sredstva poreskih obveznika Evropske unije budu utrošena na sveopštu korist građana u BiH – saopćeno je iz entitetske vlade.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA