Vijesti
Šarović ogorčen porukama iz Beograda: Dodikovo lažno srbovanje vodi RS u ambis, pa Vučić rješava što je zakuhao Dodik nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu
#

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović reagovao je na današnji sastanak Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i poruke poslane nakon njega rekavši kako Dodikovo lažno srbovanje i patriotizam rezultiraju sve siromašnijom RS.

- Milorad Dodik, a na šta smo i ukazivali, doveo je Republiku Srpsku u tešku situaciju, a očito i Srbiju, čiji predsjednik Aleksandar Vučić uz sve probleme i izazove koji stoje pred našom maticom mora da rješava krizu koju je Dodik zakuvao u BiH i ugrozio Republiku Srpsku i njene institucije, istakao je Šarović.

On je istakao kako je posljednjih mjeseci upozoravao na Dodika i njegovu politiku konflikta koja RS vodi u ambis, te da s krizama koje proizvodi RS postaje sve slabija i sa više neprijatelja.

- Jedan od aktera posljednje krize u BiH je i Milorad Dodik, koji je krenuo u avanturističke pohode samo da bi opstao na vlasti i sačuvao svoj prljavi kapital ne vodeći računa ni o Republici Srpskoj, ni o srpskom narodu, a kamoli o Srbiji. Njegovo lažno srbovanje i lažni patriotizam za rezultat ima sve siromašniju Republiku Srpsku i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije, poručio je Šarović. 

Šarović navodi da Dodik treba odgovarati i za korupcijske i kriminalne radne, ali i za sve "avanturističke poteze" zbog kojih je RS opisana kao glavnim generatorom krize u BiH ali i regionu.

- Naša poruka Dodiku jeste da on nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu, zaključio je Šarović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.