Vijesti
Šarović šokirao javnost: RS-a neće biti! Vjerovali smo da ćemo odsanjati onu Republiku Srpsku kakvu su sanjali naši prethodnici, prvaci koji su učestovali 1992. godine u njenom stvaranju
# Face TV

Naši borci i svi oni koji su učestovali u stvaranju Republike Srpske zaslužuju bolju Republiku Srpsku, ne samo ekonomski, nego i zemlju sa mnogo više jedinstva i politički nepodjeljenu – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Republika Srpska danas je duboko ekonomski, socijalno, politički, podjeljeno društvo u kome stranke odlučuju o svemu i svačemu, za razliku od nekog prošlog vremena kada su insticucije imale mnogo veći uticaj i kada je povjerenje u institucije bilo mnogo veće“, istakao je Šarović.

On je kazao da je za desetogodišnjicu od osnivanja Republike Srpske kao tadašnji predsjednik Republike Srpske i čovjek na čelu organizacionog odbora svečane proslave, priželjkivao uspješniju i bolju Republiku Srpsku.

„Vjerovali smo da ćemo odsanjati onu Republiku Srpsku kakvu su sanjali naši prethodnici, prvaci koji su učestovali 1992. godine u njenom stvaranju“, rekao je Šarović i dodao:

“Ukoliko Republiku Srpsku ne vratimo institucijama doživjećemo nove padove, ne samo ekonomske već i moralne”.

„Republika Srpska mora da bude demokratsko društvo, ne smije da bude republika jednog čovjeka ili grupe ljudi ili jedne stranke ili jedne politike. Кo to ne vidi mislim da ne shvata da tim putem možemo da nestanemo. Danas sve što je državno, što je javno, u suštini je plijen političkih oligarhija i pojedinaca i takvu Republiku Srpsku ne želi većina našeg naroda. Strančarenje i politika u kojoj je stranka sve je naopak sistem“, zaključio je Šarović u pisanoj izjavi.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.