1 C
Sarajevo
19.04.2024

Projekat „365 sport plus“ nastavlja se i tokom 2019. godine

Ulaganje u sport je jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo koja je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je početkom 2018. godine pokrenula ovaj projekat u okviru kojeg je preko hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo devet različitih sportova.

Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

- OGLAS -

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta projekat „365 sport plus“ se nastavlja 21. januara 2019. godine. Sva ranije prijavljena djeca mogu nastaviti sa treninzima, a oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju možete izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2019. godini.

Za sve dodatne informacije i prijave, možete se obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: haris.fazlagic@csrsa.ba
Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA