15 C
Sarajevo
26.04.2024

Policajac iz BiH prevozio više od kilogram kokaina

Emkić je novinarima rekao da je odluku o suspenziji jučer donio šef policije distrikta, te da će više informacija o ovom slučaju biti poznato nakon sprovedenih istražnih radnji.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o četrdesettrogodišnjem muškarcu iz Brčkog koga je juče uhapsila zadarska policija, jer je u automobilu kojim je upravljao pronašla više od kilogram kokaina, vrijednosti više od 260.000 KM.

U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je Sudi A-3 bh. nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina BiH. Nakon zaustavljanja, utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog, koji, uz bh, ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru obavljena pretraga u kojoj su pronađeni i oduzeti paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca.

- OGLAS -

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno-balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na hrvatskom području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA