Vijesti
Christian Schwarz-Schilling: Izbori ključni! Glasajte, bit će političkih promjena u BiH!
Schwarz-Schilling: Schmidt će donijeti pravu odluku u pravo vrijeme! Moguć scenarij Ukrajine u BiH!
Dodik i Čović hoće da se ustoliče, da ostanu na vlasti! Izbori u BiH ključni! Scenarij iz Ukrajine se može desiti i na Balkanu! Imam povjerenja u Schmidta! Donijet će prave odluke u pravo vrijeme!
Inicirao sam da se Inzko i Schmidt sastanu i da se politika OHR-a nastavi na dobar način!

Dodik sam treba preuzeti odgovornost za svoje postupke, sada komunicira s ratnim zločincima! Putin je uspio ujediniti Evropu! Evropa se mora ujediniti kako bi se nosila s Rusijom!

Situacija u BiH ista kao prije 30 godina! Postoje sudske presude iz Haaga, presuda iz 2009. godine o slučajevima Sejdić-Finci, a do danas nije implementirana. Zato se Izborni zakon ne može tek tako donijeti! Ustavne promjene se ne mogu donositi u kratkim rokovima, a oni koji žele mijenjati Ustav ne rade to zbog sudskih presuda!

S Putinom se ne može pregovarati! Opozicione stranke u Federaciji prvi put imaju jedinstvenog kandidata - Bećirovića. To političkoj slici daje novu dimenziju, zato su izbori toliko važni! Bit će političkih promjena u BiH! Uslovi za budućnost u BiH su stečeni, da demokratija dođe na mjesto etničkih aspekata!

Treba probuditi građane i reći im: “Ovo su sad izbori, izvolite birajte!” Ovi izbori su od ključne važnosti! Želja HDZ-a s tzv. legitimnim predstavljanjem je protusredstvo za demokratske izbore! HDZ je to htio ponovo koristiti! Svako treba da ima jedan glas, a ne ovaj iz Posavine da vrijedi ovoliko, a onaj iz Kantona Sarajevo ovoliko. Blokade ne smiju biti opcija!

Jedna osoba - jedan glas! Dodik i Čović hoće da se ustoliče, da ostanu na vlasti, ali tu će se izgubiti svi demokratski principi. Briga Vučića za demokratiju, on hoće da održi svoje veze s Putinom i Lavrovom! Scenarij Ukrajine moguć na Balkanu! BiH sada ima svoju šansu! Schmidt mora biti oprezan da ne bi došao u situaciju da ga smatraju vladarom korištenja bonskih ovlasti, da se o njemu ne priča kao o autoritativnom čovjeku.

Bonske ovlasti su zadnji mehanizam koji se koristi kada nema više mogućnosti! Schmidt će donijeti pravu odluku u pravo vrijeme! Ispravno ocjenjuje konstelacije u BiH, zna šta se dešava! Inicirao sam da se Inzko i Schmidt sastanu i da se politika OHR-a nastavi na dobar način! Dodik sam treba preuzeti odgovornost za svoje postupke, on sada komunicira s ratnim zločincima.

Situacija u Ukrajini podsjeća na Prvi i Drugi svjetski rat! Dodik se vodi ekstremnom politikom već 30 godina! 30 godina mi sjedimo i pričamo kako je to grozno! Amerika se sada mora nositi s Kinom, problemima na Tajvanu. Putin je uspio ujediniti Evropu!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.