8 C
Sarajevo
16.04.2024

KPS: Akcija protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja

 

 

Kako telegraf nezvanično saznaje, KPS je povukla dijelove ove pograničnih jedinica sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji

- OGLAS -

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) započinju sa blokiranjem alternativnih puteva koji iz centralne Srbije vode prema Kosmetu, nezvanično saznaje Telegraf.rs. Kako nezvanično saznaju, KPS je povukla delove pograničnih jedinica sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji. Pripadnici tih jedinica će biti raspoređeni na Severu Kosova i Metohije.

Oni će, navodno, imati samo jedan zadatak, a to je blokada alternatnivnih puteva koji vode iz centralne Srbije ka severu Kosmeta.

„Ova akcija Prištine je, kako se spekuliše, povezana za uvedenim taksama na proizvode iz Srbije i BiH, odnosno kako bi se zaustavio svaki protok robe.“ – napisali su u telegrafu.

Ono što je zvanično jeste da se Kosovska policijska služba (KPS) oglasila  danas povodom informacija da su prištinske vlasti aktivirale akciju “Čelični prsten”, koja podrazumeva blokadu putnih pravaca i kontrolu vozila i lica.

„BEOGRAD – Kosovska policijska služba (KPS) oglasila se danas povodom informacija da su prištinske vlasti aktivirale akciju “Čelični prsten”, koja podrazumeva blokadu putnih pravaca i kontrolu vozila i lica.“  – navodi tanjug.tačno

 

Na pitanje Tanjuga da li je tačno da je Priština aktivirala policijske trupe kako bi blokirala alternativne pravce iz centralne Srbije i koji je razlog, portoparol KPS-a Baki Keljani je odgovorio da ne postoji “ništa konkretno” i da policija radi na sprečavanju oganizovanog kriminala i krijumčarenja, te da poduzima akcije na osnovu zakonskih ovlašćenja.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA