Vijesti
Sead Sejo Đulić, predsjednik SABNOR-a: Ratujem za mir! Sjeme je posijano!
Sead Đulić upozorio: Ne mogu kreatori rata biti kreatori mira! Previše je zla! Vuku nas u '92!
Bošnjaci, Srbi, Hrvati – svi bježe iz BiH! Svi imaju iste probleme, imaju isto zlo, istog neprijatelja! Mostar se prazni, kad prođete građom, imate osjećaj da je 1995. godina!

(...) U Mostaru se proizvodilo šest vrsta aviona i helikoptera, danas ne možemo ekser proizvesti u tim halama!

Kada smo radili predstavu o mentalnom stanju mladih ljudi, došli smo do saznanja da je dijete od 8 godina opterećeno depresivnim mislima!

Mladim ljudima ne treba soliti pamet, nego ih treba dovesti u situaciju da zajedno rade, i da rade ono što vole, da se bave umjetnošću! Sve nacije podjednako bježe iz zemlje! Zlo je isto! Neprijatelj je isti! Često je realni svijet prljaviji od virtualnog! Radili smo predstavu o mentalnom stanju mladih ljudi! Strašno je do kakvih smo saznanja došli! Npr. da je dijete od osam godina opterećeno depresivnim mislima! To su tačni, egzaktni podaci! Na sceni suočavamo roditelje, pedagoge i nastavnike s tim! Efekat postoji! Antifašizam nije vezan ni za jedan rat! To je jedna civilizacijska stečevina! Ne bijemo mi bitku ni protiv Hitlera, Musolinija, ni Ante ni Draže! U školi uglavnom ne uče o fašizmu, ali to dolazi do djece! Sve je masovnije pridruživanje mladih u naše udruženje! Bude po 20 hiljada ljudi na Igmanu, od toga 40% mladih! U Mostaru se ništa značajno ne mijenja! Grad se prazni, a vlast nema nikakav odgovor na to! Oni još uvijek razgovaraju na principu “mi i oni”, ko će kome namjestiti tender i slično! Kada prođete gradom, imate osjećaj da je 1995.! Pamtimo 1973. godinu! To je 28 godina nakon onog rata! 1947. u našoj zemlji je bilo 80% nepismenih! Sada imamo više akademija nego što je onda bilo inžinjera!

U Mostaru se proizvodilo šest vrsta aviona i helikoptera, danas ne možemo ekser proizvesti u tim halama! To nema veze sa ideologijom, već hoćemo li raditi ili ne! To je patriotizam! Ratujem za mir! Čitav naš Savez smo stavili u tu funkciju! Priča o antifašizmu je priča o budućnosti! Kada se dizao ustanak, Ivo Lola Ribar je imao 25 godina! Energoinvest je imao veći budžet nego država BiH! Jedno preduzeće je to! Onda unište sve! Dok goloruk narod mesom brani zemlju u ratu, oni imaju vremena da društvenu imovinu, koja je i radnička, pretvore u državnu da bi je lakše pokrali! To je klasičan primjer fašizma! Radikalni autoritarni nacionalizam je definicija fašizma! Imamo takve stranke godinama na vlasti! Uvjeren sam da ima budućnosti! Za nagradu mira iz Mostara me je predložila udruga iz Ljubškog, a dodjela će biti u Banjoj Luci! Svi trebamo da idemo kod svih! Da polažemo jedan vjenac, i da se ispred svih obraća jedan!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.