Vijesti
Ekskluzivno, Alicia Kearns, predsjednica Odbora britanskog parlamenta za BiH
Senad: Izvinite što Vas je Dodik nazvao starom babom! Alicia: Stara baba će srediti stanje u BiH!
Dodik je dobro saslušao ono što smo imali da kažemo u Parlamentu i shvatio je da BiH ima prijatelje! Može Dodik o meni reći šta god hoće, ali je dobro shvatio šta sam rekla! Dodik i Putin žele da se BiH osjeti izoliranom!
Problem je što je Dodikov narativ podjela! Podjela je mržnja! Dodik zna da se podjela okončava dijalogom, zato bježi od razgovora! Putin ne želi jaku Veliku Britaniju! Putin ne želi ni jaku BiH! Želi destabiliziranu BiH, kao i Balkan!

Morat će se navići na jaku Veliku Britaniju!

U proteklih nekoliko godina, dvije i po hiljade automatskih pušaka isporučeno u RS i to zabrinjava! Zabrinjava naoružavanje i Srbije i RS-a! Putin osnažuje nezdrave politike u RS-u! Razlog našeg glasnog govora je to što ne želimo da vidimo krvoproliće! Sukob u BiH nije neizbježan! Britanska vlada jasno je rekla da će djelovati ako bude neophodno! Pratimo situaciju i učinit ćemo što moramo! Radit ću na tome da sankcije budu spremne za one koji potkopavaju Dejton i visokog predstavnika! Velika Britanija podržava visokog predstavnika! Ja ne zagovaram Dejton 2! Treba izborna reforma i radimo na tome! Ne mislim da možemo ponovo otvoriti Dejton! Treba nam siguran Dejton i izborna reforma! Mi izvršavamo svoje, a to su zaštita mira i odvraćanje! Stewart Peach će zastupati britanske interese i bit će oči i uši britanske Vlade! Naš cilj je sprečavanje sukoba i jačanje stabilnosti! Peach će jako dobro raditi svoj posao! Peach je znak Bosancima, ali je to poruka i Dodiku, i Putinu, i Si Đi Pingu i svima! Otkako sam počela govoriti kako me brine situacija u BiH, pojačala se posjeta britanskih ministara BiH! Nastavit ću glasno govoriti o BiH! Ljudi u BiH trebaju znati da govorim u njihovo ime! Treba preventivno djelovati! Ovo je vrijeme odvraćanja i ako treba da to rade stare babe poput mene, radit će to stare babe!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.