Vijesti
Senad: Sankcije? Zovko: Jedino ko insistira na sankcijama u EU je Njemačka i niko više!
Senad: Ko protjeruje Hrvate, u BiH ih ima 250.000! Zovko: Preko milion bh. građana ima putovnicu Hrvatske
Senad: SDA i HDZ se dogovorile oko Izbornog zakona u Mostaru, šta je onda problem u državnom? Zovko: SDA i HDZ sestrinske stranke!
BiH je trebala postati zemlja kandidat, a postala je zemlja slučaj! Bolno je slušati optužbe na račun Hrvata i gledati protjerivanje Hrvata iz BiH! I da ostane jedan Hrvat u BiH, Hrvati će biti konstitutivan narod!

Ja sam u Evropskom parlamentu da se borim za BiH! BiH se mora osloboditi zavisnosti od međunarodne zajednice! BiH mora što prije ući u EU! Boli me što je BiH zadnja na Zapadnom Balkanu u korištenju fondova! Ukoliko BiH ne napravi važan i bitan korak ka demokratizaciji izbora, nema mogućnosti da nastavi na svom EU putu! BiH živi u zabludi govoreći da joj ne trebaju izmjene Izbornog zakona! Niko ne može izaći kao pobjednik iz pregovora! Kao što se napravio kompromis u Mostaru, može se napraviti kompromis i oko izmjena Izbornog zakona! SDA i HDZ su sestrinske stranke! Očekujemo njihov dogovor! Tražimo legitimno predstavljanje! Najgore je kada me neko pita da li volim Srbe, Bošnjake, da li sam za ove ili one… Jedina ljubav je prema djeci, sve ostalo je čisti interes! Primala sam prijetnje u Predsjedništvu kada sam isporučivala ratnog zločinca! Samostalna RS je najgori mogući scenarij! BiH se ne može razdvojiti i niko ne može uzeti dio zemlje! BiH niti može biti centralistička, unitarna niti može biti separatistička! Hrvati nisu samo u Mostaru i zapadnoj Hercegovini! Izuzetno je bolno slušati optužbe na račun Hrvata i gledati protjerivanje Hrvata iz BiH! Koliko god da Hrvata ima u BiH, uvijek će ostati temeljac BiH! I da ostane jedan Hrvat u BiH, Hrvati će biti konstitutivan narod! Preko milion građana BiH imaju putovnicu Hrvatske i građani su EU! Neki od njih rade u institucijama EU! Od Evrope i SAD-a se očekuje da pronađu rješenje za Izborni zakon! Očekujem da rezultat dobijemo u nedjelju! Sankcije EU ovise o Vijeću! Vijeće donosi konačnu odluku! Jedino ko insistira na sankcijama u EU je Njemačka i niko više! Nisam za sankcije ni zemlji ni ljudima! BiH se ne treba navikavati na to da neće biti članica EU! Niko ne želi probleme u EU! Hrvatska je najveći zagovornik ulaska BiH u EU! Oko Bihaća ima veliki broj Bošnjaka koji imaju hrvatsku putovnicu! Kada se govori o tome zašto Hrvatska brine o građanima u BiH, treba se uzeti u obzir i ova činjenica!

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.