Vijesti
Senad Pećanin na skupu: "Naši neprijatelji su Izetbegović, Dodik i Čović. Šta će svi oni koji ne mogu doći do Asima?" U 13:10 sati počelo je obraćanje Senada Pećanina na skupu

Danas u 13:00 sati, na Trgu Susan Sontag, počeo je protestni skup "Pravda za Dženana i Davida", 20. po redu, a koji organizira porodica Memić. Pored Memića, govornicima se pridružio i advokat Senad Pećanin, koji je spomenuo i ubistvo Adnana Hadžagića, a koje je u potpunosti zanemareno i zataškano te predstavljeno kao "nesretni slučaj pada sa zida". 

U 13:10 sati počelo je obraćanje Senada Pećanina na skupu. Njegov protestni govor vam prenosimo u cijelosti.  

"Svi koji imaju trunke morala znaju za zločine ubistva i organiziranu mafijašku akciju vlasti na zataškavanju tih zločina. No ono što, vjerujem, neki od vas i dobar dio javnosti ne znaju je da zločini Dragičević i Memić nisu jedini. Prije više od pola godine meni se obratila porodica Hadžagić. Policajci su nasmrt pretukli našeg mladog sugrađanina Adnana Hadžagića. To nije nastrašniji dio ovog zločina. Policija i kantonalno tužilaštvo su učinili sve da zataškaju slučaj i predstave ovo ubistvo kao nesretni pad sa zida. Porodica ubijenog Adnana trpila je nevjerovatne pritiske da rahmetli Adnana sahrane bez obdukcije. Porodica Hadžagić i njegova nevjerovatna majka nisu pristali. Nakon prve obdukcije dokazano je da je njegova smrt posljedica premlaćivanja. Organizovana je druga obdukcija. Nalaz druge obdukcije je dokazao da je Adnan ubijen brutalnim premlaćivanjem od strane policije. Sve do danas ovaj zločin za kantonalno tužilaštvo u Sarajevu ne postoji. Nema optužnice, iako svi znaju da se radi o policijskim službenicima.

Poštovani građani Sarajeva, po 20. put porodica Memić nam ukazuje da nismo ovce da se borimo protiv korupcije. Ako se pitate zašto živimo ovako kako živimo, zašto su kirminalci od naše zemlje napravili najjadniju državu u Evropi... 25. juna 2019. godine u Pragu su održane demonstracije građana protiv korumpiranog češkog premijera da za ministricu finansija postavi svoju blisku saradnicu. Na te demonstracije je izašlo 250.000 građana Praga. Poredeći sa nama, treba tražiti razloge bijede, očaja i nesigurnosti u kojoj mi ovdje godinama živimo. Šta se to dogodilo sa građanima Sarajeva? Kako je moguće da smo postali ono što, iz pristojnosti prema vama, neću izgovoriti. Kako je moguće da više građana ode na koncert Cece Ražnatović nego na proteste otpora protiv zločinačke vlasti? Naši neprijatelji nisu ni Bošnjaci ni Srbi ni Hrvati; naši neprijatelji su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik i svi oni koji nas ponižavaju, a sve to decenijama maskiraju brigom za nacionalne interese. Šta ćemo mi? Šta će svi oni koji ne mogu doći do Asima? Šta će oni koji nemaju za milionsku svadbu kojom se blokira pola Sarajeva? Kako je direktorica Kliničkog centra misteriozno magistrirala", poručio je Pećanin.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.