Vijesti
Senat UNSA-e oduzima Sebiji Izetbegović zvanje redovne profesorice? Ova odluka stupit će na snagu danom donošenja.
#

Direktorici KCUS-a, Sebiji Izetbegović, nakon poništenja zvanja magistra, po svemu sudeći, bit će oduzeto i zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 

Kako saznaje portal "Avaza", Senat UNSA-e je predložio da se van snage stavi odluka od 29. januara 2014. godine o izboru dr. Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za predmet Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

"Imajući u vidu da se donošenjem Rješenja rektora Univerziteta u Sarajevu od 9. marta 2023. godine poništava upis imenovane u Matičnu knjigu magistranata, koja se vodi kod Univerziteta u Sarajevu, Medicinskog fakulteta, odnosno naučni stepen magistra nauka, a vezujući se za uvjete za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu prema propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme kada je imenovana birana u ista, utvrđuje se da imenovana ne ispunjava prethodno opisane uvjete koji su bili propisani za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu u Sarajevu", navodi se u obrazloženju odluke u koje je portal "Avaza" imao uvid.  

Ova odluka stupit će na snagu danom donošenja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.