15 C
Sarajevo
26.04.2024

Vojska Srbije u pripravnosti: 60 naoružanih specijalaca ROSU blokirali sve puteve do jezera Gazivode

Oko 60 naoružanih specijalaca trenutno se nalazi u blizini Gazivoda, odnosno u Centru za ekologiju i razvoj sporta koji je nedavno otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Oni kontrolišu prilazne puteve samom jezeru, ali nisu ušli na branu elektrane niti ih ima u postrojenjima, prenose beogradki mediji.

 Nekoliko specijalca Rosu imaju fantomke na glavama -, tvrde ljudi koji su na licu mesta.

- OGLAS -

– Jedno vozilo sa specijalcima ROSU se nalazi kod skretanja za Lučku Reku, jedno je kod skretanja za branu, jedno kod Međeđeg potoka… Ta su vozila vidljiva sa magistrale od Zubinog Potoka ka Brnjaku –, tvrdi izvor Kurira.

Nakon informacije da su specijalci ROSU zauzeli vještačko jezero i HE Gazivode oglasio se potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministrar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mjere koje država bude naložila -, saopšteno je iz kabineta Stefanovića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA