Vijesti
Sindikat RMU Zenica čvrsto iza odluke rudara da obustave proizvodnju u drugoj smjeni Predsjednik Sindikata pogona "Raspotočje" Nedžad Duraković naglasio je kako su rudari razočarani saznanjem da neće dobiti platu.
#

Samostalni sindikat radnika Rudnika mrkog uglja Zenica stoji čvrsto iza odluke rudara da obustave proizvodnju u današnjoj drugoj smjeni, potvrdio je novinarima predsjednik Sindikata RMU Zenica Elvedin Avdić.

On je napomenuo kako su danas, zbog nemogućnosti da ispoštuju zakonske propise, bili prinuđeni da otkažu zakazani generalni štrajk, ali da zenički rudari i Sindikat imaju podršku svog krovnog Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine.

"Neka nazove kako ko hoće ovu obustavu rada. Sve ste vidjeli, ali ja ću se malo osvrnuti na podatke koje je direktor iznio na svojoj pres-konferenciji. Što nije rekao da se za duplo smanjio broj proizvodnih radnika", kazao je Avdić.

"Ako će ovakvi direktori biti, u svih sedam rudnika", dodaje Avdić, "njima ni ne trebaju direktori koji ništa ne odlučuju."

Predsjednik Sindikata pogona "Raspotočje" Nedžad Duraković naglasio je kako su rudari razočarani saznanjem da neće dobiti platu.

Najavio je da će ustrajati svojim zahtjevima, ali i da će sada tražiti da im budu isplaćene dnevnice i za sve dane u kojima neće biti proizvodnje.

 
 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.