12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Izetbegović: Nismo potpisali zajedničku izjavu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas nakon sastanka sa Evropskim komesarom za proširenje Johannesom Hahnom da lideri stranaka nisu potpisali zajedničku izjavu.

“Svi su prihvatili da je zajednička izjava dobra baza za nastavak razgovora. Govorilo se i o bloku 7 TE Tuzla. Komesar Hahn nas je upozorio na to da ćemo u budućnosti morati izdvajati i milion eura za ekologiju i ja sam zamolio da se to pitanje ponovo razmotri”, kazao je lider SDA Bakir Izetbegović te dodao: 

“Zanimljivo je bilo sjediti među 19 predsjednika parlamentarnih stranaka, bila je to mala BiH. Papir nažalost danas nismo potpisali. SDA je bila spremna da ga potpiše. Ali za neke je nedovoljno precizan, za neke ima bespotrebne i neprihvatljive formulacije. Svi su prihvatili da je dobra baza, ali da mora biti sveobuhvatniji i precizniji”, kazao je Izetbegović.

- OGLAS -

Dodao je da je blok 7 veliki ekološki problem za Europu.

“Nadam se da ćemo uskoro formirati vlast. Svi se slažu da ne treba razvlačiti. Nadam se da ćemo prevazići trenutni problem”, kazao je.

“Imamo mjesec ramazan, pa ljetne mjesece kada su godišnji odmori. Trebaju nam 3-4 mjeseca da napravimo kongresne pripreme, namjeravamo raditi temeljitu promjene Statuta i to ne možemo stići do 26. maja kada pada u sredini ramazana”, zaključio je Izetbegović. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA