-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Dječak iz kutije: Ne znaju mu ime, 50 godina traže ubojicu

Na groblju Ivy Hill Cedarbrook, Philadelphia, postoji mjesto prekriveno plišanim igračkama koje su donirale lokalne obitelji i zainteresirani posjetitelji. Na grobnoj ploči piše: Američko neznano dijete. Trajni je to podsjetnik na grob djeteta koji leži ispod, a kojeg su pronašli u kutiji, i nikako ga nisu mogli identificirati. Slučaj dječaka u kutiji bio je jedan od misterioznijih slučajeva koje je istraživala policija tijekom 50 godina, a i dalje stotina pitanja ostaje bez odgovora.

1957. godine mladi lovac na bizamske štakore krenuo je u potragu za svojom lovinom koju je hvatao zamkama u blizini parka na sjeveru Philadelphije. Dok je hodao šumom, pronašao je malu kartonsku kutiju. U njoj je bilo tijelo dječaka, golog ali zamotanog u dekicu. U strahu od policije i mogućnosti da mu zaplijene njegove zamke, mladi je lovac ignorirao kutiju i nastavio loviti.

 

 
Nakon nekoliko dana jedan je student vozeći se cestom primijetio zeca, a kako je znao da su zamke u blizini, zaustavio se kako bi provjerio da li je životinja u redu. U potrazi za zamkama tako je ubrzo pronašao kutiju sa tijelom dječaka, a nakon kratkog razmišljanja, nazvao je policiju. Oni su se nadali kako će, budući da je bilo riječ o mladom dječaku između tri i sedam godina, ga brzo identificirati. No nakon što su vidjeli tijelo, sve nade su im potonule.

- OGLAS -

Naime, dječak je bio prljav, mršav i neuhranjen. Kosa mu je bila sivkasta, sa komadima koji su se činili kao da su nedavno odrezani, i dijelovima koji su još uvijek visili. Bio je strahovito neuhranjen i prekriven kirurškim ožiljcima, posebno na zglobovima, preponama i bradi. Unatoč tome što je izgledao kao da je napušten, policija mu je uzela otiske u nadi da će otkriti tko je. Nažalost, nisu.

Tijekom sljedećih nekoliko godina više od 400.000 letaka podijeljeno je u tom području ali i u drugim gradovima u Pennsylvaniji. Forenzičari su rekonstruirali njegovo lice, a na letcima i posterima bila je i slika sretnog mladog dječaka. Letci su bili u policiji, poštanskim uredima, a čak su ih stavili u kuverte s računima za plin, no nitko nije znao ništa o njemu.

Mjesto zločina pretraženo je nekoliko puta no osim nekoliko komada odjeće, tragova koji nisu vodili nigdje, nije bilo nikakvih tragova. Do danas njegov identitet ostaje misterija kao što je bila i 1957. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA