11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Ambasador SAD-a Nelson otvorio OŠ u Doboju koju je veliki snijeg uništio 2017. godine (FOTO)

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom objavljuje da je nedavno obnovljena Osnovna škola “Đura Jakšić” u Podnovlju (Doboj) jučer svečano otvorena. Školsku zgradu je bilo potrebno u cjelosti obnoviti, nakon što se krov škole urušio pod težinom snijega 2017. godine.

Obnova ove škole predstavlja nastavak partnerstva između Ambasade SAD-a, Evropske komande Oružanih snaga SAD-a i Grada Doboja. Ove institucije ranije su također sarađivale u obnovi dobojskog obdaništa koje uništeno u poplavama 2014.

Prije ceremonije svečanog otvaranja i simboličnog otkrivanja plakete sa detaljima projekta obnove, ambasador Nelson i gradonačelnik Doboja, Borisu Jeriniću obišli su prostorije obnovljene školske zgrade. U svom obraćanju, ambasador Nelson je istakao zadovljstvo činjenicom da će, dvije godine nakon urušavanja krova, učenici ponovo učiti u svojoj školi, ali sada u novoj i ugodnoj školskoj zgradi “Iako se trebamo ponositi onim što je izgrađeno zajedničkim naporima i resursima Grada Doboja i Ambasade SAD-a, pred nama je još uvijek težak zadataka obrazovanja i podizanja novih generacija.”

- OGLAS -

Svi kapaciteti škole će biti u potpunosti otvoreni za učenike početkom nove školske godine, na jesen 2019.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA