2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Marina Pendeš na ministarskom sastanku NATO-a: BiH za podršku izgradnji mira i dugotrajne stabilnosti u Afganistanu

Marina Pendeš, ministrica odbrane u Vijeću ministara u tehničkom mandatu istakla je danas u Briselu opredijeljenost BiH za podršku izgradnji mira i dugotrajne stabilnosti u Afganistanu, kao i da će pripadnici Oružanih snaga BiH i dalje učestvovati u misiji “Odlučna podrška”.

Obraćajući se na ministarskom sastanku NATO-a u formatu “Odlučna podrška”, Pendeš je naglasila da BiH učešćem u misijama projektovanja stabilnosti, te stalnim napretkom na svim drugim područjima, pokazuje čvrstu opredijeljenost za nastavak puta ka evroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Ministarstva odbrane u tehničkom mandatu.

Na sastanku, na kojem su učestvovali ministri odbrane zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja čiji pripadnici učestvuju u misiji podrške miru u Afganistanu, raspravljano je o političkoj i vojnoj situaciji u toj zemlji, kao i izazovima s kojima se mogu suočiti u daljem izvršenju ove misije.

- OGLAS -

U sklopu posjete sjedištu NATO-a u Briselu, Pendešova je obišla i Misiju BiH pri NATO-u, tokom koje je informirana o najvažnijim aktivnostima ove misije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA