Vijesti
SPUS: 21-godišnja studentica preminula nakon borbe sa koronavirusom Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu danas je saopćio da je 21-godišnja studentica izgubila bitku sa korona virusom.
#

"Nakon što nas je prethodno ove sedmice napustio profesor Memić, danas smo dobili još jednu tužnu vijest. Nakon borbe sa koronavirusom, na bolji svijet preselila je i jedna naša kolegica, studentica treće godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u 21 godini života. Nećemo objaviti identitet naše kolegice, jer nemamo dozvolu za to, a Boga molimo da joj se smiluje.

Ovim putem želimo ukazati na važnost pridržavanja preventivnih mjera, s obzirom na sve veći broj zaraženih prethodnih dana i na činjenicu da je sve više mladih među zaraženim koji imaju teža stanja. Stoga apelujemo da budete odgovorni, kako bi sačuvali svoje i zdravlje ljudi oko Vas", saopćeno je iz SPUS-a.

"Ovim putem apelujemo i na fakultete/akademije da posebno vode računa o epidemiološkim mjerama, kako bi mogućnost zaraze studenata i profesora sveli na minimum", dodali su.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.