Vijesti
Šta se dešava Dodiku, ovakvog ga nismo navikli: 'Imam nadu da će se Bosna i Hercegovina održati' Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na svom nalogu na društvoj platformi X (bivši Twitter) sumirao je dešavanja u radnoj sedmici.
#

Naravno, ponovo se dotakao političkih dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali za razliku od nekih ranijih objava - sada je napisao da još uvijek ima nade da BiH može biti održiva.

Njegovu objavu na X.com prenosimo u cijelosti:

Republika Srpska je potpisala i prihvata dejtonsku BiH, a ne nekakvu antidejtonsku kakvu pokušavaju da nam nametnu pojedini nedobronamjerni ambasadori.

 Ta dejtonska BiH podrazumijeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda, Republiku Srpsku sa 49 odsto i Federaciju sa 51 odsto teritorije.

Tako je potpisano i još uvijek negdje imam nade da takva BiH može da bude održiva.

Na manifestaciji Dani Srpske u Srbiji naglasio sam da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan narod, jedna nacija, vjera i identitet i da bez obzira na granice i formalnosti ne smijemo da se odreknemo sebe.

Tokom nedjelje prisustvovao sam osveštanju parohijskog hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Laktašima, kao i osveštanju Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku", napisao je Milorad Dodik na X.com i objavio snimak.

 

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.