Vijesti
Stanivuković: "Imam osjećaj kao da pripadam Al-Kaidi, jer sam u četiri mjeseca izvršio 'napad' na..." "... predsjednika, premijerku, 'kamenovao' sam ih, bar su tako neki mediji pisali, a sad sam kao izvršio državni udar"
# Arhiva

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je proteklih dana u više navrata hapšen tokom protesta grupe "Pravda za Davida", poručio je da mu se želi oduzeti imunitet i poslanički mandat.

"Pritvor je na mene uticao da jednostavno ojačam, da vidim na šta je to vlast spremna. Uvijek sam do sada kao omladinac i kao dijete u knjigama čitao o montiranim procesima, ali kada to osjetite na svojoj koži, to bezočno laganje, namješteni proces, gdje je sve već pripremljeno, gdje vas kadija tuži i sudi, tu količinu nepravde, kada 24 sata, pa 30 pa 12 sati provedete u jednoj čeliji, gdje uslovi nisu za čovjeka, kada izađete postanete drugačiji čovjek. Mene je to ojačalo, spremniji sam na novu borbu", poručio je Stanivuković gostujući na N1 televiziji.

Kako je kazao, tih 50-tak sati u pritvoru je iskoristio da dodatno razmisli, ojača, da se motiviše da krenem dalje.

"Sada imam još više energije i jedva čekam svaki novi dan da se još više i bolje borimo. Ma šta može biti sa mnom, ja sam slobodan čovjek. Ne slušam ih, oni rade po svom ja po svom, jednog dana ćemo mi pobjediti. Bio sam optužen da sam izvršio napad na predsjednika i premijerku u Čelincu. Imam osjećaj kao da pripadam Al-Kaidi jer sam u nekih četiri mjeseca izvršio 'napad' na predsjednika, premijerku, 'kamenovao' sam ih, bar su tako neki mediji pisali, a sad sam kao izvršio državni udar. Ne znam, vi kao da pričate sa teroristom", kazao je Stanivuković. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.