Vijesti
Stanivuković izazvao bijes u RS-u zbog ideje o spomeniku trojici vojnika Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri različita vojnika
#

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri različita vojnika. Njegova izjava izazvala je žestoke reakcije u Republici Srpskoj jer mnogi smatraju da u ovom entitetu nema mjesta statuama posvećenim vojnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane, iako Stanivuković nije spomenuo na koju vojsku misli.

"Kao gradonačelnik Banjaluke volio bih da napravim park mira u kome bi bila statua tri različita vojnika koji stoje na jednoj podlozi, da kažemo ljudi to je iza nas", rekao je Stanivuković tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, smatra da cijela javnost treba da osudi izjavu kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke da izgradi park mira sa spomenikom trojici vojnika.

"Neprimjerena, poltronska i izdajnička izjava Stanivukovića treba da naiđe na osudu cijele javnosti, ako ne zbog nas koji smo danas ovdje, onda zbog onih kojih više nema i koji su pobijeni od baš tih vojnika tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kojima bi Stanivuković danas da diže spomenike u Banjaluci", istakao je Šukalo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.