Vijesti
Stanivuković: Snimak gdje učim djevojku kako jahati konja nastao je prije tri godine Video koji kruži internetom nastao je prije tri godine i nije snimljen u Gradskoj upravi, poručio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, nakon što je objavljen snimak na kome se vidi kako izvjesna djevojka na njemu uči jahati konja.
#

On postavlja pitanje zašto je video nastao prije tri godine objavljen baš danas.

"Zašto ne prije prije pola godine ili godinu, ili za dvadeset dana? Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koja potresa RS, najvećoj aferi u posljednjih 20 godina i cilj je da se pažnja skrene sa te teme", rekao je Stanivuković.

Dodaje da šaljivih video zapisa ima svaka osoba te da je nastao u krugu bliskih prijatelja.

"Ali eto i po neki bliski prijatelj služi režimu, a režim je svjestan koja opasnost mu prijeti od mene kao gradonačelnika. Ne bi me čudilo da ovakvih ličnih diskvalifikacija bude mnogo. Isto je bilo i sa videom na kojem vozim trotinet. Taj snimak nastao prije tri i po godine, a predstavljeno je da je snimljen sada, što apsolutno nije tačno", poručio je on.

Podsjeća da se fokus treba vratiti na temu, a to je kiseonik koji se daje pacijentima na UKC, prenosi klix.

"Danas i dalje nema odgovora. Iznijeli smo jasne tvrdnje da firma koja uvozi kiseonik u RS nije registrovana za to i da kiseonik nikada nije poslao ni prvu seriju kvaliteta. To sve jasno govori da je ovo najveći kriminal od kada postoji RS i oni na to nemaju odgovor. Vratimo fokus na temu kiseonik. Svi mi imamo slobodno vrijeme, svoje greške i privatni život. Razlika je što moje greške mogu našteti samo meni, a njihov čitavom narodu", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, o tvrdnjama Draška Stanivukovića i navodima da je riječ o najvećem kriminalu u RS-u oglasili su se oni koje je i optuživao tvrdeći da nije sve onako kako Stanivuković navodi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.