12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Jedna osoba poginula, a 16 povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na Kosovu

Jedna osoba je poginula, a 16 ih je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je u gradu Gnjilane izazvao kamion kome su otkazale kočnice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Direktor Bolničkog centra u Gnjilanu Nysret Hajrullahu potvrdio je da je u nesreći jedna osoba izgubila život, dok je još 16 osoba povrijeđeno, od koji su dvije osobe prebačene u Kliničko univerziteski centar Kosova u Prištini.

Predsjednik opštine Gnjilane Lutfi Haziri saopštio je nakon teške tragedije koja se danas dogodila u Gnjilanu, da je aktivirao odmah urgentne mehanizme, uključujući sve direktore direktorijata i da u saradnji s policijom, tužilaštvom i drugim organima upravlja ovom teškom situacijom.

- OGLAS -

“Prema prvim informacijama, kamionu s prištinskim tablicama nisu radile kočnice i, osim u što je povrijedio ljude, izazvao je i veliku materijalnu štetu, uključujući desetine auta i oštećenje javne imovine”, napisao je Haziri na svom Facebook profilu.

Haziri je, u znak solidarnosti s nastradalim, otkazao sve vrste aktivnosti u opštini koje su trebale biti održane povodom 7. marta, Dana učitelja Kosova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA