-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Njemačka kancelarka zaboravila masku: Pogledajte reakciju Angele Merkel (VIDEO)

Da masku mogu zaboraviti i najorganiziraniji ljudi, potvrđuje snimak iz njemačkog parlamenta na kojem je glavna zvijezda kancelarka Angela Merkel.

Merkel prilazi svom mjestu, zadovoljno sjeda, očigledno preokupirana svojim mislima, a onda se na njenom licu pojavljuje izraz čistog užasa – zaboravila je masku!

Njena reakcija je mnoge nasmijala, jer Merkel panično ustaje i sa punkta uzima zaštitnu masku. Merkel očito ima razvijen osjećaj odgovornosti prema drugima, što je jasno po njenoj hitroj reakciji.

- OGLAS -

Inače, Merkel dočekala je pandemiju na kraju svoje karijere, kada je već objavila da se povlači iz politike. Uprkos tome, mnogi hvale Njemačku zbog načina na koji su odgovorili na širenje covida-19. Također je pokazala za političare rijetku opreznost u donošenju odluka vezanih za pandemiju.

Recimo, mnogi su dijelili njen odgovor na pitanja o mjerama za online nastavu u Njemačkoj.

“Ne znam, to nije oblast u kojoj sam stručna i ne želim da se miješam”, rekla je Merkel, a mnogi su pozdravili njenu skromnost.

Njemačka je u četvrtak produžila mjere karantina do 7. marta, u pokušaju da spriječi treći val infekcije u zemlji, koji prijeti zbog mutiranih sojeva koronavirusa.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA