1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Sarkozy na suđenju za korupciju: Žrtva sam laži

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak je sudu rekao da nikad nije bio dio koruptivnih radnji te da je žrtva laži.

Sarkozyju se nakon nekoliko desetljeća duge političke karijere između ostalog sudi jer je navodno pokušao podmititi suca.

Bivši francuski predsjednik je optužio tužitelje da provode lov na vještice.

- OGLAS -

„Dopustite mi da svečano kažem da nikad nisam počinio ni najmanji koruptivni čin. Nikada. Nikad nisam zloupotrijebio svoj utjecaj, navodni ili stvaran“, kazao je Sarkozy koji je bio predsjednik u razdoblju od 2007. do 2012. godine.

Tužitelji tvrde da je Sarkozy sucu Gilbertu Azibertu ponudio unosan posao u Monaku u zamjenu za povjerljive informacije o istrazi o navodnim ilegalnim isplatama koje je primio od vlasnice L'Oreala Liliane Bettencourt za svoju predsjedničku kampanju 2007. godine.

To je izašlo na vidjelo, objavili su tužitelji, kada su prisluškivani razgovori između Sarkozyja i njegovog odvjetnika Thierryja Herzoga.

„Azibert mi ništa ne duguje“, branio se Sarkozy.

„Nikad nisam lagao. Ali je u ovoj priči bilo laži o meni“, dodao je.

Za korupciju i zloupotrebu položaja se sudi i Herzogu i Azibertu, kao i za otkrivanje poslovne tajne. Ako se pokažu krivima, trojcu prijeti do 10 godina zatvora.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA