Vijesti
STOP prijetnjama i pritiscima na rukovodioce službi Općine Stari Grad Sarajevo Dana 28.09.2020. godine sekretar organa državne službe i pomoćnici općinskog načelnika – rukovodioci službi u Općini Stari Grad Sarajevo primili su prijeteća pisma od strane Stranke demokratske akcije (SDA).
#

Iz toga razloga, obraćamo se javnim putem Stranci demokratske akcije (SDA):

Nedopustivo je da se u Bosni i Hercegovini jedna politička partija na ovakav način obraća sekretaru organa državne službe i rukovodiocima općinskih službi, vršeći tako pritisak na njihov rad, a istovremeno tvrdeći da te iste državne službenike „oslobađaju aktuelne represije i svih vrsta pritisaka i ucjena“.

Tražimo da prestanete sa zastrašivanjem nas, državnih službenika, jer mi nismo Vaše niti bilo čije marionete, pa da možete sebi dati za pravo da nam se na ovakav način obraćate.

Vi i sve druge političke partije trebali biste znati da smo mi – državni službenici, na navedene pozicije postavljeni na osnovu provedene zakonske procedure, a ne voljom neke političke partije. Shodno tome, nećemo ni Vama ni bilo kojoj drugoj političkoj partiji dozvoliti da kontroliše naš rad jer za to nemate zakonsko utemeljenje, niti stvarni uvid u isti. Sva saznanja na koja se pozivate su navodne prijave građana koje niste dokumentovali.

Još jednom naglašavamo da ne dozvoljavamo da vršite pritisak na nas, da nam prijetite i ometate nas u obavljanju naših redovnih poslova i zadataka, a što smo već zahtijevali u Otvorenom pismu upućenom pravosudnim i drugim organima. Dostavljanjem ovog prijetećeg pisma rukovodiocima općinskih službi upravo ste dokumentovali naše navode o pritiscima kojima smo izloženi.

Ova lokalna zajednica, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem,  u posljednjih dvanaest godina postiže najbolje rezultate za rad, priznanja međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija i mi, rukovodioci, ponosni smo na te rezultate, priznanja i na činjenicu da radimo u instituciji kojom rukovodi općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić.

O svemu ovome bit će obaviješteni Centralna izborna komisija BiH (CIK), Agencija za državnu službu FBiH, kao i Upravna inspekcija koja je jedina nadležna za postupanje u slučaju kršenja Zakona o državnoj službi.

 

Kompletan sadržaj prijetećeg pisma sekretaru organa državne službe pročitajte OVDJE  
 
Kompletan sadržaj prijetećeg pisma pomoćnicima načelnika pročitajte OVDJE 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.