Vijesti
Studenti u Sarajevu organizovali protest zbog skupih piva na Holiday marketu Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa svim studentskim organizacijama fakulteta, organizovali su danas veliki protest u Sarajevu zbog visokih cijena na Sarajevo Holiday Marketu
#

Stvarno je bruka i sramota da u zimskom periodu u šatoru, koji nudi usluge poljskog toaleta, plaćamo pive po četiri i pet konvertibilnih maraka. O cijeni i kvaliteti hrane da ne govorimo a još nas tjeraju da dolazimo svaki dan. Da je to stvar koja se samo organizuje vikendom pa i nekako da progledamo kroz prste, a ovako nam montiraju market mjesec i po i podignu cijene. Mi prvenstveno moramo svaki dan da bježimo s predavanja kako bi visili tu po čitav dan, jer bi bila grehota da ne dođemo, bacimo neku šuplju i družimo se s rajom jer se svi vrte tokom zime tu. Dakle mi smo im glavna klijentela a oni nas pucaju po ušima. Bojkotovat ćemo market ove godine”, kaže Džemo Prdimahovina, jedan od mnogobrojnih studenata koji se danas pojavio na protestu.

Studenti nude soluciju da barem ova društvena kategorija bude pošteđena visokih cijena koje je nametnuo Holiday market.

“Ako ništa, nek nam daju popust na index od barem 70%, jer mi nemamo finansija da budemo tamo svaki dan. Pa svaki student onda mora minimalno dnevno potrošiti 50 KM, znate li koliko je to na mjesečnom nivou?! Mi pored toga moramo platiti kiriju i režije, nešto pojesti u životu, platiti troškove fakulteta. Dobro, ove troškove fakulteta ne znamo ni što plaćamo, džaba bacamo pare ali eto, moramo. Još jednom pozivamo organizatore da se usaulišu i shvate da su sada prešli svaku mjeru”, kaže Adisa Instagram Šehić, najpoznatija djevojka s Fakulteta političkih nauka s druge godine.

Ukoliko se njihove zahtjevi ne ostvare u naredna 24 sata, studenti će iz protesta preći u Zimski grad na Trgu Oslobođenja Alije Izetbegovića.

Tekst je satiričnog karaktera preuzet sa portala satro.info

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.