Vijesti
Sat otkucava!
Superekskluzivno, Eric Larson: Hajmo pohvatati miševe, hajmo pobjeđivati!
One koji vode državu treba tretirati kao kriminalce! Zašto ne otpustiti korumpirane dužnosnike, ne treba čekati krivični postupak! Imam jak utjecaj!
Neću se fokusirati samo na sarajevski kanton, iz Sarajeva počinjem!

Supereksluzivni,prvi intervju Erica Larsona,bivšeg državnog tužioca BiH!

Evo ga,konačno,šerif je došao u grad! Nisam šerif. Ok, maršal je došao u grad!

Postoji jasna veza između ratnih zločinaca i sadašnjih kriminalaca! Nisu svi sretni što sam ovdje! Neću se fokusirati samo na sarajevski kanton. Iz različitih razloga počinjemo s fokusom na Kanton Sarajevo. One koji vode zemlju treba tretirati kao kriminalce! Hapšenja su važna u borbi protiv korupcije! Možete i administrativno uraditi neke stvari! Zašto ne otpustiti korumpirane dužnosnike?!

Za nabavke možete raskinuti ugovore, ne trebate čekati krivični postupak! Građani imaju velika očekivanja od mene! Problem demoralizacije dugo traje u BiH! Građani moraju svaki slučaj korupcije, imovine, prijaviti, trebaju vjerovati, glasati! Spreman sam na sve da uspijem u svom poslu! Američka Vlada je spremna podržati sve u BiH koji su posvećeni borbi protiv korupcije. Neću gubiti vrijeme na one institucije koje nisu ozbiljne!

Poslao sam jednog bh. službenika u zatvor na dugo godina. Izašao je smješeći se, jer nisam uspio pronaći gdje mu je novac! Siguran je bio da će biti bogat i to se desilo! Niko nije toliko glup da ostavi novac u BiH! Treba naći taj novac! Fokus treba staviti na predmete koje možemo dobiti sada! Ako nastave prati novac, ponavljat će se. Vrijeme je da počnemo pobjeđivati u borbi protiv korupcije!

Neću lično nikoga hapsiti, ali imam jak utjecaj, naći ću partnere koji će to raditi! Uspjeh rađa uspjeh! Treba nam malo uspjeha za veliki uspjeh! Sat otkucava, prošlo je 25 godina korupcije u BiH! Tek sam stigao, nisam došao da zamajavam nekoga!

Sva tri predsjednika su potpisala Program reformi da se mora sudstvo učiniti neovisnim! Točkići se počinju kotrljati polako, pa brže! Nisam šerif, jedan-dva predmeta mogu značajno promijeniti stvari, možete birati, ima puno korupcija! Neki su iz rata izašli kao milioneri! To se nastavilo 25 godina! Trebalo bi puno izračuna da bismo sračunali koliko novca su ukrali! Pratiti novac je najefikasniji način borbe protiv korupcije! Nekoliko pobjeda, ne moraju biti sudske, već administrativne i praćenje novca, tako možemo vratiti nadu! Amerika je prijatelj BiH! Imamo puno institucija unutar ambasade koje možemo koristiti!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.