Vijesti
Sutra hitna sjednica Doma naroda Parlamenta BiH o novcu za izbore Za sutra je zakazana hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na zahtjev bošnjačkih delegata kako bi se obezbijedila novčana sredstva za Opće izbore u BiH.
#

Za sutra je zakazana hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na zahtjev bošnjačkih delegata kako bi se obezbijedila novčana sredstva za Opće izbore u BiH 2. oktobra, najavljeno je iz Parlamenta BiH.

Svih pet delegata Kluba Bošnjaka u Domu naroda potpisali su i 16. maja dostavili Kolegiju Doma naroda zahtjev za sazivanje hitne sjednice kako bi bila obezbijeđena novčana sredstava za Opće izbore.

Prijedlogom zaključka, koji je u sklopu zahtjeva za održavanje hitne sjednice, predviđa se da Dom naroda naloži Savjetu ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM na ime rashoda Centralne izborne komisije BiH za održavanje ovogodišnjih Općih izbora.

Zatraženo je da sjednici, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, prisustvuje i predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.