1 C
Sarajevo
19.04.2024

Višković: Potreban adekvatan odgovor na migrantsku krizu

 Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković naglasio je danas da vlast tog bh. entiteta ostaje posvećena procesu evropskih integracija, te da je od izuzetne važnosti da institucije na svim nivoima u BiH pokažu odgovoran pristup i ponude adekvatan odgovor na pitanje migrantske krize.

Od suštinskog je značaja, kako je dodao, da se u što skorijem roku formira vlast na svim nivoima u BiH kako bi se obezbijedile institucionalna koordinacija i politička stabilnost neophodne za uspješnu realizaciju razvojnih programa.

Tokom razgovara u Banjoj Luci s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewom Fieldom, Višković je naglasio da su ključne ekonomske mjere usmjerene na očuvanje fiskalne stabilnosti i generisanje privrednog rasta, te da je fokus na jačanju realnog sektora, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

- OGLAS -

Ocijenili su da je efikasnost u provođenju razvojnih i socijalnih politika od značaja za sve građane, te su izrazili opredijeljenost za nastavak saradnje u oblastima unapređenja poslovnog ambijenta, definisanju reformskih politika i vladavine prava, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske vlade. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA