16 C
Sarajevo
16.04.2024

Sportska oprema školama u okviru projekta ‘Život nije Instagram – Vježbaj’

 Riječ je o sportskoj opremi koja im je trenutno bila najneophodnija, a u pitanju su lopte za odbojku, košarku, nogomet, futsal, mreže, rekete i loptice za stolni tenis, startni blok guma, mornarske stepenice za penjanje i drugo.

 Oprema je dodijeljena za O.Š. Petra Bakule, O.Š. Blagaj, JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar.

 Cilj dodjeljivanja sportske opreme kroz projekt je poboljšanje rada i efikasnosti na satovima tjelesnog odgoja, čime će se znatno unaprijediti i potaknuti tjelesna aktivnost kod djece i mladih što je ustvari ideja i samog projekta.

- OGLAS -

 Vrijednost dodijeljene sportske opreme iznosi 3.539,50 maraka, a njezinim uručivanjem ujedno je i završna aktivnost spomenutog projekta, priopćili su organizatori.

 Podsjećaju kako je u okviru projekta “Život nije Instagram – Vježbaj” održan sportsko-edukacijski događaj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji su se družili s juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u Mostaru, i to Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

 Zatim je održana Osnivačka skupština za formiranje Udruge profesora i nastavnika sporta grada Mostara, na kojoj su izabrani organi upravljanja Udruženja, te se započelo s procesom registracije.

 “Život nije Instagram – Vježbaj” dio je projekta “Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH” kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva FBiH i Svjetskom bankom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA