13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Referendum u Makedoniji: Izlaznost do 11 sati 8,03 %; zabilježena 4 incidenta

Taj podatak o izlaznosti dobiven je na osnovu informacija s obrađenih 92,06 posto podataka dobivenih s glasačkih mjesta, priopćeno je na konferenciji za novinare.
 
Državnoj izbornoj komisiji do sada je dostavljeno sedam prigovora, od kojih su tri odbijena, a četiri su u obradi. Policija je objavila da su se po otvaranju glasačkih mjesta, u 7 sati do sada, dogodila četiri incidenta i da su “počinitelji odmah privedeni u policijsku stanicu”.
 
Prema glasnogovorniku Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Toniju Angelovskom ti incidenti su se dogodili u Skoplju, Gostivaru, Strugi i Štipu. Oko biračkih mjesta je primjetno prisustvo policije, a ranije je najavljeno da će red na referendumu održavati više od 6.000 policajaca, prenosi Agencija Beta.
U Makedoniji je jutros u 7 sati počeo referendum na kojem građani odlučuju jesu li su za to da njihova zemlja promijeni ime u Sjeverna Makedonija, što je uvjet za euroatlantske integracije.
 
Makedonci se o pitanju “jeste li za članstvo u EU i NATO s prihvaćanjem dogovora Republike Makedonije i Republike Grčke?” izjašnjavaju na 3.480 biračkih mjesta u 80 općina i Gradu Skoplju, koja će biti otvorena do 19.00.
 
Pravo da se izjasni o tom dogovoru, kojim se rješava skoro trodecenijski spor oko imena Makedonije, ima 1.806.337 građana.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA