7 C
Sarajevo
25.04.2024

Zlatibor, planinski turistički centar

Povoljna klima idealna je za pripremu sportista, ali i za boravak djece i starijih osoba. Povoljna je i za liječenje bronhijalne astme i drugih alergijskih oboljenja, štitne žlijezde, bolesti srca i anemije.

Na Zlatiboru se nalazi veliki broj apartaman i privatnih kućica ali se gosti najradije odlučuju za hotel zbog udobnosti i svega što hoteli nude. Hotel Mona nalazi se u samom srcu Zlatiboru i prvi je izbor posjetitelja.

 
 
Hotel Mona Zlatibor okružen je borovom šumom, smješten je u centru Zlatibora a enterijer hotela omogućava gostima da kroz spoj tradicionalnih i modernih elemenata, dočara planinski ugođaj tokom svih godišnjih doba. 

Među znamenitostima toga kraja svakako je i jedna od najatraktivnijih turističko-muzejskih željeznica uskog kolosijeka u Evropi, a radi se o dijelu nekadašnje pruge koja je povezivala Beograd i Dubrovnik preko Sarajeva. “Ćiro” je prvi put zahuktao 1925. godine, a posljednju vožnju napravio je 1974. godine kad je pruga ukinuta.

Pored uživanja u prirodi na Zlatiboru možete uživati u drugim aktivnostima za cijelu porodicu. Jahanje konja, adrenalinski park i Dino park osvojili su srca svih mališana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA