Vijesti
Tegeltija: Imam obaveze prema RS-u On je pojasnio da je u VSTS predstavnik iz Republike Srpske i da je kao takav član Podvijeća RS-a u VSTS-u koje je nastalo sporazumom o prenosu nadležnosti između entiteta.
# Face TV

"Kao predstavnik Republike Srpske imam obaveze prema Republici Srpskoj", poručio je prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog Savjeta Milan Tegeltija, komentarišući najavu blokade rada institucija na nivou Bosne i Hercegovine. Ipak, u ovom trenutku kaže ne želi da komentarise izjave sa političkih sastanaka, niti da spekuliše.

"Zvanične institucije RS još nisu donijele nikakvu zvaničnu odluku i ja još uvijek nemam šta da komentarišem ili se izjašnjavam", rekao je prvi čovjek VSTS-a Milan Tegeltija za N1.

On je pojasnio da je u VSTS predstavnik iz Republike Srpske i da je kao takav član Podvijeća RS-a u VSTS-u koje je nastalo sporazumom o prenosu nadležnosti između entiteta.

"S obzirom na sve to kao predstavnik RS-a imam i obaveze prema Republici Srpskoj koju ja i drugi članovi iz RS-a predstavljamo u VSTS-u koji je zakonom koncipiran kao predstavničko tijelo", zaključio jeTegeltija.

S obzirom da ne postoji nikakva zvanična odluka zvaničnih organa ovog bh. entiteta, Tegeltija dodaje, da još uvijek nema o čemu da se izjašnjava, niti da komentariše, jer bi sve to bilo, kaže, hipotetički pa samim tim i spekulacija. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.