Vijesti
Telemach podnio prijavu protiv BH Telecoma Kompanija Telemach danas je u saopštenju za javnost upozorila bh. javnost "na neistine koje BH Telecom iznosi u razgovorima sa korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv Telemacha"
#

Kompanija Telemach danas je u saopštenju za javnost upozorila bh. javnost "na neistine koje BH Telecom iznosi u razgovorima sa korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv Telemacha".

- Sa takvim ponašanjem se suočavamo nakon što je BH Telecom odlučio da poveća cijene za 4,90 KM, od 1.3.2020.   

Došli smo do informacija o više namjernih propusta koje predstavljaju radnje nedopuštenog trgovanja, kao što su neistine da će usluge Telemacha 'sad poskupljivati', da je na Stupu 'izgorjelo' na desetine televizora korisnika Telemacha jer je 'mreža većinom ilegalna i zbog toga bez ISO standarda'; da Telemach 'preko 50 posto korisnika ne prijavljuje, 'radi monopolistički i ucjenjuje'… - navode iz  Telemacha.

Sve informacije koje su iznijeli, kako kažu, "dobili su od nezadovoljnih građana koji su iskazali svoj revolt ponašanjem zaposlenih u BH Telecomu".

Iz Telemacha podsjećaju da su oni  kompanija koja već deset godina investira desetine miliona KM godišnje u Bosni i Hercegovini, uredno plaća porez i kroz zapošljavanje više od 1.000 ljudi izdržava oko 3.000 članova njihovih porodica'.

- Da bi zaštitio svoje poslovanje, Telemach je podnio prijave protiv BH Telecoma Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji BiH - navodi se u saopštenju iz te kompanije.   

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.