13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Feraget: Nadam se da je Lukač naučio lekciju. Nek razmisli o ostavci

“Ovdje se radi o očiglednom kršenju zakona, nisu postojali uvjeti da se gospodin Dragičević liši slobode. On nije znao ni za kakva poziv, njemu poziv nije bio uručen”, kazao je advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget.

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević pušten je danas na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu u Banjaluci.

Njegov advokat Ifet Feraget povodom toga se obratio medijima.

- OGLAS -

“Ovdje se radi o očiglednom kršenju zakona, nisu postojali uvjeti da se gospodin Dragičević liši slobode. On nije znao ni za kakva poziv, njemu poziv nije bio uručen. Radi se o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Tačno je to da je Davor jučer ugledao patrolu policije, ali nije znao za njihovu namjeru niti su oni na bilo kakav način pokazali da žele da mu uruče bilo kakav poziv. Nadam se da je ministar Lukač danas naučio lekciju. Ne treba hapsiti u situaciji kada mu je prouzrokovana tolika bol vođenjem neadekvatne istrage na način da je tih 276 dana, a ja to znam jer dovoljno dobro poznajem Davora, kod njega izazavalo ogroman strah, nemir velikog intenziteta, inferiornost i posljedica svega toga je da su imali namjeru, i to su postigli, da ponize gospodin Dragičevića”, zaključio je Feraget.

Dodao je kako je Davor Dragičević “časntan i ponosan čovjek” koji ima pravo da izražava mišljenje.

“On nije nikome ozbiljno prijetio i ja sam to već napisao u pismu gospodinu Lukaču da Davor ima pravo i da pretjera. Dakle, on nema ozbiljnu namjeru da ikome ozbiljno prijeti”, istakao je advokat.

Feraget je ocijenio kako su se stekli uvjeti da entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač podnese ostavku.

“Stekli su se uvjeti da ministar Lukač razmisli o svojoj ostavci, a davno su bili stečeni uvjeti da gospodi Ilić podnese ostavku. Mi ćemo istrajati na dokazivanju istine vezane za ubistvo Davida Dragičevića”, poručio je Feraget.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA