8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

Rooney: I dalje sam dovoljno dobar za Premier ligu

 Wayne Rooney, bivši napadač Manchester Uniteda, kaže da je i u 34. godini dovoljno dobar za Premier ligu Engleske. Nekadašnji reprezentativac Engleske od januara će postati igrač i pomoćni trener u drugoligašu Derby Countyju, a kaže da mu je ambicija da taj klub vrati u englesku elitu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rooney je u subotu s tribina gledao poraz svog novog kluba u Championshipu na domaćem terenu od Millwalla rezultatom 0:1. Iako se Derby nakon 22 kola nalazi na 16. mjestu sa 26 bodova, Rooney i dalje vjeruje da se može domoći Premier lige.

“I dok sam bio u Evertonu osjetio sam da mogu igrati u Premier ligi, ali drugi ljudi su donijeli odluku o tome. Sada mi je cilj da vratim Derby County u Premier ligu i nadam se da ću ponovo tamo igrati. Ryan Giggs je igrao u kasnim tridesetim u Premier ligi, a Gareth Barry kaže da to želi učiniti i s 40 godina. S pravim timom oko mene mogao bih igrati u Premier ligi”, kazao je Rooney za engleske medije.

- OGLAS -

Rooney planira nakon igračke karijere da se bavi trenerskim poslom, ali vjeruje da na terenu ima još mnogo toga za ponuditi.

“Važno je razumjeti fudbal. Nije stvar u trčanju u krug, već u upotrebi glave za igranje utakmice. Ponekad se to izgubi, jer ne postigneš toliko golova ili nešto drugo. Dva tima za koja sam igrao u Premijer ligi su bili Manchester United i Everton. Sada sam u Derbyju, i nadam se da ću stići u Premier ligu s njima”, optimista je Rooney.

Sjajni napadač je ušao u istoriju Manchester Uniteda kao najbolji klupski strijelac svih vremena s 253 gola u svim takmičenjima. Tokom karijere u dresu Evertona i Manchester Uniteda u Premier ligi je postigao je 208 golova i drugi je strijelac u istoriji, iza nedostižnog Alana Shearera koji je mreže u engleskoj eliti tresao čak 260 puta. Posljednjih godinu i po dana proveo je u američkom DC Unitedu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 120 utakmica i postigao 53 gola.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA