Vijesti
Turković i Kluge o nabavci vakcina Bisera Turković razgovarala je danas u Sarajevu sa direktorom Regionalne kancelarije za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije Hansom Klugeom o izazovima borbe protiv pandemije koronavirusa
# Fena

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković razgovarala je danas u Sarajevu sa direktorom Regionalne kancelarije za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije Hansom Klugeom o izazovima borbe protiv pandemije koronavirusa, posebno nabavci vakcina i planiranim aktivnostima te organizacije u regiji.

Turković se založila za pravedniju i uravnoteženu raspodjelu vakcina, ističući kako BiH tek očekuje masovniju imunizaciju.

Sagovornici su se saglasili kako je pandemija pokazala da briga za zdravlje stanovništva treba biti visoko na agendi svih vlada, ne samo u BiH nego i u cijeloj regiji.

Pri tome je ministrica Turković izrazila nadu da će BiH što skorije formirati državno ministarstvo zdravstva kao glavnu tačku svih domaćih i međunarodnih napora u tom pogledu, naglašavajući da BiH izuzetno cijeni saradnju i podržava aktivnosti Svjetske zdravstvene organizacije, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.