5 C
Sarajevo
27.04.2024

Dveri okončale blokadu RTS, Obradović: Ovo je posljednje upozorenje

Blokada sva tri ulaza u Radio-televiziju Srbije (RTS), koju su pripadnici pokreta Dveri počeli kasno poslijepodne, završena je jer su članovi ovog pokreta dobili poziv od organizatora protesta “Jedan od pet miliona”, koji je u toku, da im se pridruže u šetnji do vlade Srbije.

To je saopštio lider Dveri Boško Obradović koji je zaključao katancem tehnički ulaz RTS i ključeve ponio sa sobom.

“Ovo je posljednje upozorenje. RTS nepozivanjem organizatora protesta u svoj program krši Ustav”, rekao je Obradović i dodao da time ne ispunjavaju svoju funkciju Javnog servisa.

- OGLAS -

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” su sa kamiona pročitali zahtjeve Dveri uz parolu “Svi kao jedan protiv diktature”.

Taj pokret je zatražio hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS Nenadom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočio zahtjeve.

“Zahtjevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu prije godinu dana, kao i organizatori protesta ‘Jedan od pet miliona’ “, navodi se u saopštenju Dveri.

Takođe, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbijedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsjednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije “koji su u prethodnim nedjeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA