2 C
Sarajevo
27.04.2024

Veliki posao beogradskog kluba: Potpisao mladi Francuz kojem se predviđa sjajna NBA karijera

Košarkaški klub Mega Bemax iz Beograda je danas napravio novi veliki posao, a njegov član je postao sjajni mladi talentovani košarkaš Malcolm Cazalon.

Cazalon dolazi iz Francuske i ima 18 godina, a važi za košarkaša koji ima veliki potencijal, zasigurno za igranje NBA lige u budućnosti.

Visok je 198 centimetara i igra na poziciji beka. Cazalon je u prvom dijelu ove sezone igrao za belgijski Leuven Bears, a u belgijskom šampionatu je za 17.4 minuta u prosjeku bilježio 6.2 poena i 2.6 skokova.

- OGLAS -

Sa reprezentacijom Francuske je 2018. godine osvojio srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje je održano u Argentini, a prosječno je imao 16.4 poena i 4.4 skoka po meču.

Očekuje se da ovaj košarkaš na ljeto 2021. ili godinu poslije, izađe na NBA draft, a naravno, ne bi to bio prvi slučaj da košarkaš direktno iz Mege ide u najjaču ligu svijeta. Ranije su to činili Timothe Luwawu Cabarrot, Adam Mokoka, Vlatko Čančar, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Rade Zagorac, Alpha Kaba.

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA