Vijesti
Tužilac na ročištu otkrio kome je Skaka prijetio da će "nestati s lica Zemlje" Podsjećamo, Skaka se sumnjiči za zloupotrebu položaja, krivotvorenje isprave i nesavjestan rad u službi dok je bio gradonačelnik.
#

U Općinskom sudu u Sarajevu u toku je ročište osumnjičenom ambasadoru BiH u Kataru i bivšem gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki (SDA).

Amra Hodžić-Zećo sutkinja je uime Suda u ovom postupku. Senka Nožica je advokatica Abdulaha Skake, a tužilac je Darko Soldat.

Skakina sestra boravi u Turskoj i Kataru

Kako je kazao tužilac, Skakina sestra boravi i u Kataru i u Turskoj. 

"Naša država nema nikakav bilaterizam s Katarom kada je riječ o izručenju. Slična situacija je i s Turskom", rekao je tužilac.

On, između ostalog, navodi da je zatraženo određivanje pritvora zbog mogućnosti bjekstva upravo iz ovih razloga. To faktički znači da Katar ne bi mogao izručiti Skaku.

Utjecaj na svjedoke

Tužilac je rekao da Skaka ima mogućnost utjecaja  na svjedoke.

"Jedan svjedok je odbio da govori o bilo čemu za vrijeme mandata Skake, kazavši da se fokusirao samo na projekt Trebevićke žičare (op. a. svjedok nije bio na suđenju). DŽ. K. je bila u njegovom kabinetu tokom mandata. Kada mu se usprotivio/la drugi osumnjičeni, Skaka je rekao: 'Nestat ćeš s lica Zemlje'", rekao je tužilac.

Podsjećamo, Skaka se sumnjiči za zloupotrebu položaja, krivotvorenje isprave i nesavjestan rad u službi dok je bio gradonačelnik.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.