Vijesti
Tužilaštvo BiH: Nakon višemjesečnog bjekstva uhapšen Mihajlo Pavlović Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića (2001.), rođenog u Banjaluci.
# N1

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića (2001.), rođenog u Banjaluci.

Osumnjičenog su uhaspili policajci MUP-a RS, jedinice za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu na području Banjaluke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela: Krivotvorenje novca iz članka 205. KZ BiH i Krivotvorenje isprave iz članka 347 KZ RS.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.