8 C
Sarajevo
26.04.2024

Mlada reprezentacija BiH briljirala i razbila vršnjake iz Moldavije

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Grbavica u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedila selekciju Moldavije rezultatom 4:0.

Utakmica je počela sa satom zakašnjenja zbog loših uvjeta na terenu. Organizatori su uspjeli spremiti teren za odigravanje meča, a posjeta na stadionu Grbavica bila je poražavajuća.

Težak teren i uvjeti za igru doprinijeli su da je na početku susreta bilo dosta prekida.

- OGLAS -

Zmajići su nakon toga uspjeli uspostaviti inicijativu, te su bili bolja ekipa na terenu. Kruna dobre igre stigla je u 23. minuti kada je Zinedin Mustedanagić ubacio iz kornera, a mrežu gostiju zatresao Besim Šerbečić.

U 35. minuti prilika za Ermedina Demirovića, koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

Kada se činilo da će se na odmor s minimalnom prednošću BiH, na scenu je stupio Mustedanagić, koji na asistenciju Demirovića sjajno pogađa za 2:0 i veliku prednost Zmajića s kojom su otišli na odmor.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše toga novoga.

Zmajići su nastavili dominirati na terenu i igrati dosta borbeno, te se gosti u takvoj postavci snaga nisu najbolje snalazili.

Do trećeg gola Bosna i Hercegovina dolazi nakon deset minuta igre, a ponovo smo vidjeli istu kombinaciju kao kod drugog gola.

I u nastavku su “Zmajići” bili bolja ekipa na terenu, a do novog pogotka stigli su u 55. minuti. Asistent je ponovo bio Demirović, a novi gol postigao je Mustedanagić. 

Dvije minute kasnije Ćavar je bio izblokiran, a zatim je Mustedanagić slabo šutirao i lopta je otišla pored gola. U 65. minuti Danilović je šutirao glavom pored gola gostiju. Pet minuta kasnije Ćavara je fantastično šutirao, ali njegov udarac zaustavio je čuvar mreže gostiju. Konačan rezultat postavio je u 75. minuti Ćavar, koji je sjajno pogodio mrežu Moldavaca. “Zmajići” su mirno priveli meč kraju i slavili zasluženu pobjedu. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA