Vijesti
Tužilaštvo i MUP KS o istrazi ubistva policajaca: Ispitano 49 osoba, pretresi na 12 lokacija u RS-u Tužilaštvo KS i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prvi put su se zajedno oglasili saopćenjem za javnost u vezi sa istragom koja se odnosi na svirepo ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
#
"Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je.

U toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

"Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena", naveli su iz Tužilaštva KS i MUP-a KS.

Podsjetimo, u petak ujutro su u sarajevskom naselju Alipašino Polje automafijaši pucali na policijski automobil i jednog policajca ubili na mjestu događaja, a drugog teško ranili. 

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.

Za ponedjeljak, 29. oktobra, proglašen je Dan žalosti u cijeloj BiH.
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.