Vijesti
Tužilaštvo objavilo nove detalje pucnjave u Brčkom: Djevojka teško ranjena Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva je uhapšen.
#

Djevojka rođena u Njemačkoj, a nastanjena u brčanskom naselju Gornji Rahić teško je povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila noćas u tom mjestu. Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva je uhapšen.

Danas su se oglasili i iz Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

“Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je obaviješteno o događaju te u saradnji s Policijom Brčko distrikta intenzivno preduzima potrebne mjere i radnje kako bi utvrdilo sve relevantne okolnosti teškog i po život opasnog ranjavanja, iz vatrenog oružja, jedne ženske osobe”, naveli su u saopćenju.

Potom su dodali:

“Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka, a također, naređeno je obavljanje potrebnih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način i druge okolnosti izvršenja krivičnog djela, koje je kvalificirano kao ubistvo, u pokušaju. U cilju zaštite interesa postupka, u ovom momentu, ne možemo objaviti više informacija o samom događaju”.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.