Vijesti
Tvrtko Milović: Kada bi Bošnjaci mahali zastavom Herceg-Bosne, Hrvati bi se odrekli te zastave! Od mene se očekuje da mašem ljiljanima – kaže Tvrtko Milović, kandidat dijaspore (BiH) na izborima za Sabor Republike Hrvatske.

Hrvati bi pristali na treći entitet makar da je to samo Posušje, ispituju mi porodično stablo, djeda Bogoljuba Milovića koji je iz Nevesinja!

Senad: Šta ti je bio djed?

Tvrtko: Davno je umro, moram ga pitati.

Prije rata, HDZ je predložio zastavu Republike BiH sa zlatnim ljiljanima. Postoje politički Hrvati Bosne i politički Hrvati Hercegovine. Čović je samo predsjednik jedne stranke. Prava Bosna je preživjela samo u Srednjoj Bosni!

Senad: Ti si čovjek apsurda, nikad nsii glasao odavde za Hrvatski sabor, a sada tražiš glasove, odavde, za Hrvatski sabor.

Tvrtko: U Hrvatskoj živi milion bh. Hrvata, trebalo bi da tražimo trećinu mjesta u Hrvatskom saboru.

Senad: Jesi li za treći entitet?

Tvrtko: Od Bošnjaka zavisi hoće li BiH biti unitarna država ili će imati tri entiteta ili će se raspasti.

Neki dan sam bio četnik, prije toga sam bio ustaša, fašista sam već godinama!

Nijedan Čovićev medij nije objavio informaciju da sam uopće kandidat.

Senad: Bio si urednik informativnog programa FACE-a, jesam li ti ikada nešto naredio, jesam li ti rekao: “ubij” ovoga – nemoj onoga?

Tvrtko: Nikad u životu nisam dobio nalog da nešto pišem. Taj period mog rada je period moje renesanse.

U Sarajevu sam dočekan kao HDZ-ov igrač, nemam ništa ni sa HDZ-om ni sa Čovićem! U Zagrebu se ne zna za Hrvate u Bosni, u Sarajevu se na njih gleda kao na neke Čoviće, poslušne robover. Hrvati iz Bosne nemaju lidera! Čović kompleksna osoba, tu ima svega…

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.